Over ons

Voorgevel De Speeldoos Gouda

De Speeldoos bestaat al meer dan 25 jaar. De winkel is opgezet Wim en Tineke. Zij zijn ooit begonnen met een marktkraam en ontdekten dat er in en rondom Gouda een behoefte is aan duurzaam speelgoed. Zo ontstond de Speeldoos.
In al die tijd is de behoefte naar duurzaam speelgoed alleen maar toegenomen. Voor Wim en Tineke was het op een gegeven moment tijd om met pensioen te gaan. Op 1 juli 2018 heb ik de winkel van hun overgenomen. Mijn naam is Cindy de Jager en ik wil de winkel – en daarmee de traditie van de Speeldoos – blijven voortzetten. Ik maak graag kennis met je.

Veel van ons speelgoed is van hout. Wij geloven dat het goed is voor de ontwikkeling van een kind om met iets te spelen dat gewicht en structuur heeft. Een kind moet zoveel mogelijk in aanraking komen met pure, onbewerkte materialen. Om zowel jonge als oudere kinderen uit te blijven dagen verkopen we veel speelgoed waarvan niet vastligt hoe ermee gespeeld moet worden. Dit stimuleert de fantasie van kinderen én het zorgt ervoor dat het speelgoed langer interessant blijft.
We streven ernaar dat al ons speelgoed een duurzame oorsprong heeft. We kennen onze leveranciers en we hebben oog voor de juiste keurmerken. Vrijwel al het houten speelgoed heeft daarom een FSC keurmerk voor duurzaamheid maar helaas nog niet alles. Vraag hier gerust om in de winkel. Wel is al ons speelgoed voorzien van het CE keurmerk voor veiligheid.

Interieur en overzicht De Speeldoos

Op deze website staat een groot deel van ons assortiment, maar niet alles. Kom langs om ons volledige assortiment te bekijken, vast te houden en ermee te spelen. Bij de Speeldoos zeggen we: kom spelen!